Acum este mai simplu! vizitează tot orașul.
Monumente de for public, expoziții, case memoriale, clădiri cu valoare de patrimoniu, ansambluri religioase, instituții de învățământ și alte obiective.
Obiective Apreciate din Buzău
● BINE AI VENIT LA BUZĂU!
Bucură-te de istoria orașului
Vizitează toate obiectivele de patrimoniu. De la parcuri și statui până la clădiri vechi de 300 de ani. Acum poți citi sau asculta povestea tuturor obiectivelor de patrimoniu, în limbile română, engleză și franceză
- Mergi în fața obiectivului
- Scanează codul QR
- Citește sau ascultă povestea
17 sculpturi
11 școli
25 de statui
20 monumente
32 de case vechi
43 de clădiri
5 parcuri
20 de expoziții
32 lăcașe de cult
● BIKE-SHARING
485 de biciclete și 48 de stații
Sistemul public de bike-sharing dispune de biciclete standard, triciclete pentru persoane cu dizabilități cât și triciclete normale.
● TEHNLOGIE QR
Scanează codul QR amplasat pe obiective
Și află povestea din spatele acestora. De la parcuri și statui până la clădiri vechi de 300 de ani. Acum poți citi sau asculta povestea tuturor obiectivelor de patrimoniu, în limbile română, engleză și franceză. De asemenea, poți să lași comentarii pentru fiecare obiectiv în parte.
Fapte Interesante
pe care nu le știai
Tribunalul Buzău
Arhitectul care a proiectat Tribunalul Buzău (1909 -1912) a proiectat și clădirea Primăriei Municipiului Bucureşti (1910), Bănca de Investiţii din Bucureşti (1923), Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti (1935). Tot el este şi autorul proiectului Arcului de Triumf din Bucureşti, inaugurat la 1 decembrie 1936.
Dan Dumitru
A fost primul globe-trotter român. A făcut înconjurul lumii pe jos, parcurgând, în 6 ani, între 1910 şi 1916, 100.000 de kilometri, în opinci şi în costum tradiţional. Din cauza izbucnirii Primului Război Mondial, Dan Dumitru a terminat traseul abia în anul 1923, primind cei 100.000 de franci, care acum erau cu mult devalorizați, reprezentând doar 8% din valoarea sumei de la începutul concursului.
Hotelul Coroana
La construcţia sa s-a folosit o tehnică nouă pentru acea vreme, betonul mozaicat, cu armături metalice foarte puternice. Cărămida nu a fost folosită decât la faţade. A avut de la început destinaţia de hotel, iar la parter avea spaţii comerciale. Se spune că s-a tras de pereţii clădirii cu tancurile armatei, dar structura sa a rezistat şi în consecinţă s-a renunţat la demolare.
Colegiul Hasdeu
Construit în 1867, a purtat iniţial denumirea de Gimnaziul „Tudor Vladimirescu” până în 1875, când a primit numele „Alexandru Hâjdeu”. Din 1932 instituţia se numeşte Bogdan Petriceicu Hasdeu. În 1873 Basil Iorgulescu a înfiinţat aici prima bibliotecă din oraş.
Târgul Drăgaica
Este cunoscut drept cel mai vechi târg din zona Munteniei (încă din vremea lui Dimitrie Cantemir)
Stadionul Gloria Buzău
Aici au fost găzduite iniţial întreceri de oină, în 1904 fiind organizat primul concurs naţional. La început arena avea amenajări modeste, totuşi foarte mulţi iubitori de oină, sportul nostru naţional, asistau la întreceri. În anul 1922 autorităţile locale au cedat terenul actualului stadion pentru amenajarea unei baze sportive care să găzduiască meciurile echipei locale de fotbal „Vârtejul”, înfiinţată în anul 1919 de către elevi ai Liceului „Alexandru Hâjdeu”, actualul Colegiu Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.